Jídelníček na týden 24.–28. 3. 2025
den | přesnídávka | oběd | svačina |
---|---|---|---|
pondělí | cereálie s mlékem, ovocný talíř – 1,5,7,8 | polévka z vaječné jíšky, pečené filé s bylinkami, bramborová kaše, zeleninová obloha – 1,3,4,7 | kmínový chléb s máslem a pažitkou, zeleninový talíř – 1,7 |
úterý | slunečnicový chléb, budapešťská pomazánka, zeleninový talíř – 1,7 | polévka z jarní zeleniny s pohankou, guláš z vepřového masa, těstoviny, ovoce – 1,3,7,9 | palačinky s džemem, ovocný talíř – 1,3,7 |
středa | vánočka (s máslem), ovocný talíř – 1,3,7 | polévka mrkvová s bramborem, rizoto s kuřecím masem sypané sýrem, okurek – 1,7 | rohlík s lučinou, zeleninový talíř – 1,7 |
čtvrtek | máslový tousťáček, sardinková pomazánka, zeleninový talíř – 1,4,7 | polévka hrstková, krůtí na paprikách, tarhoňa – 1,7 | krupičná kaše sypaná grankem, ovocný talíř – 1,7 |
pátek | bílý jogurt, müsli, ovocný talíř – 1,5,7,8 | hovězí vývar s játrovými knedlíčky, špenát se smetanou, brambory, vařené vejce, ovoce – 1,3,7,9 | knuspi, sýrovo-zeleninový talíř – 1,7 |
Změny vyhrazeny.
Pitný režim: voda, voda s citrónem, bylinkové a ovocné čaje, sirupy, džusy, mošt.
K přesnídávkám a svačinám je zařazováno mléko a nápoje z mléka.
Jídla pro nás připravují Zdeňka Drábková a Iveta Cetlová.
slaná svačina, zelenina |
bezmasé hlavní jídlo |
sladké hlavní jídlo, sladká svačina, ovoce |
masité hlavní jídlo |
rybí hlavní jídlo |
Denně čerstvá zelenina a ovoce. Pomazánky čerstvé (domácí).